fbpx

Biblioteca de cunostinte

Raspunsuri la cele mai uzuale intrebari

Raspunsuri la cele mai frecvente intrebari

Brokerul de credite, numit, uneori, si intermediar de credite sau consultant financiar-bancar, este un profesionist care te asista și te susține pentru a obține un credit bancar. Această ocupatie este reglementata incepand cu anul 2016 și de legislația nationala, prin Ordonanta de Urgenta nr. 52/2016.

Brokerul de credite iti efectueaza un profil de client si te indruma catre institutiile bancare care se potrivesc cel mai bine profilului tau. Nu exista “cea mai buna oferta”, ci “cea mai potrivita oferta pentru tine”.

In primul rand trebuie mentionat faptul ca acest serviciu este GRATUIT, asufel incat vei beneficia de consiliere gratuita pe toata perioada colaborarii. In al doilea rand, castigi timp pretios, intrucat brokerul cunoaste foarte bine ofertele din piata si te indruma catre cea potrivita tie. Nu mai este nevoie sa faci prospectarea pietei si sa alergi de la o banca la alta. Si nu in ultimul rand, in baza parteneriatului cu institutiile bancare cu care colaboram, putem veni in intampinarea clientilor cu oferte personalizate. Trebuie doar sa ne contactezi si de restul ne ocupam noi.

Criteriile de eligibilitate ale bancilor se schimba permanent, insa de cele mai multe ori, bancile accepta venituri din salarii, bonuri de masa, dividende, pensii, chirii, drepturi de autor samd

Pentru salariați, venitul minim este de 750 lei, iar pentru pensionari, venitul minim este de 500 lei.

Da, bancile sunt foarte atente la acest capitol. Mai mult decat atat, bancile iau in considerare atat vechimea la actualul loc de munca, cat si vechimea totala in campul muncii. De regula, pentru a fi eligibil bancar, trebuie sa aveti o vechime minima de 3 (de preferabil 6 luni) la ultimul loc de munca si o vechime neintrerupta de minim 1 an in campul muncii.

Biroul de Credit este o societate de drept privat care administreaza o baza de date organizata in sistem centralizat, care contine date referitoare la activitatea de creditare desfasurata de institutiile financiar-bancare, autorizate potrivit legii. Baza de date a Biroului de Credit poate fi consultata de catre institutiile de credit, institutiile financiare nebancare, societatile de asigurari si cele de recuperare creante care au incheiat un Contract cu Biroul de Credit.

De regula, bancile nu finantează clientii cu un istoric negativ de plata, raportate in baza de date a Biroului de Credit. Insa, in functie de situatia in care se afla clientul, exista si posibilitatea de a fi creditat. Astept sa ma contactati pentru a discuta detalii ulterioare.

Participanţii pot interoga baza de date a Biroului de Credit atunci cand li se solicita acordarea unui produs de tip credit sau atunci când monitorizează comportamentul propriilor debitori.

Acceseaza site-ul www.birouldecredit.ro, fa-ti un cont de client si vei primi situatia in format pdf, pe adresa ta de email. IMPORTANT! Puteti face interogare in biroul de credit, doar pentru propria persoana!!!

Fiecare inregistrare se pastreaza in baza de date a Biroului de Credit pentru 4 ani, inclusiv cea referitoare la restanta achitata.

Tot nelamurit?

Daca ai si alte intrebari, ne poti contacta la datele de contact de mai jos, sau completand formularul din pagina contact.